vy_utanför_roda_sten_konsthall

FÖR MEDLEMMAR

Här hittar du aktuella medlemsaktiviteter och medlemsresor

Röda Sten Kulturförening driver Röda Sten Konsthall och ansvarar för verksamheten och husets utveckling. Röda Sten Kulturförening är en ideell förening där alla som vill kan bli medlemmar. Som medlem i Röda Sten Kulturförening stödjer du inte bara verksamheten i huset, du kan även delta i medlemsaktiviteter och mingel, workshops i konstnärliga tekniker och medlemsresor. Du får även fina erbjudanden från andra kulturinstitutioner i Göteborg.JUST NU

Februari

Medlemsresa till Hishult och Mjellby!

23 februari kl 9

Lördagen den 23 februari går bussen till södra Halland fylld med passagerare som med intresse, nyfikenhet och gott humör är på väg för att först besöka Konsthallen Hishult och därefter Mjellby konstmuseum efter att ha intagit en för alla sinnen berikande lunch på Hishults Gästgivaregård i direkt anslutning till konsthallen.

I Hishult visas en utställning med arbeten av fotografen och filmaren Karin Alfredsson och i Mjellby tar vi del av en retrospektiv utställning med den feministiska aktivistgruppen Guerilla Girls i fokus. I övrigt bjuder man i Hishult på en rik skulpturpark i vacker miljö, förutom andra konstnärliga arbeten förstås och i Mjellby har ju en mångfald verk signerade Halmstadsgruppen alldeles egna rum i ett museum som också har en rikhaltig samling annan 1900-tals och samtida konst.
 
Praktisk information
Bussen lämnar Göteborg - vid Gustav Adolfs Torg - kl 09.00 och vi beräknar vara tillbaka i Göteborg c:a 18.00.
 
Resan kostar 480 kr per person (inkluderar kaffe/te och bulle vid ankomsten - 640 kr om man därutöver avnjuter gästgiveriets lunch. Varje medlem kan ta med en kompis. Anmälan skickar du via mejl till medlemsutskott@rodastenkonsthall.se (med information om eventuella matallergier, och namn på din eventuella kompis med mejladress) senast den 15 februari. Efter att du har fått en bekräftelse om plats kan du betala resan via postgironummer 814 329-9 eller Swish på 123 603 87 15. Ange då namn på de du betalar in för och skriv ”HALLAND” i meddelanderaden.
 
Program
Väl framme i Hishult efter ungefär 2 timmars bussresa tar vi en liten mikrofika och lyssnar till Kjell Åke Gustavssons introduktion av konsthallen och Karin Alfredssons utställning innan vi på egen hand bekantar oss med konsthallen och det som visas där. Efter att ha intagit lunch bär det iväg till Mjellby Konstmuseum, tre kvarts bussresa mot nordväst, där vi tas emot av den guide som under en knapp timmes tid kommer att ta hand om oss och säkert öppna många spännande mellanrum mellan oss och den retrospektiva utställning om Guerilla Girls, som står i fokus för vårt besök. Här kan man också fika och/eller ta del av det som museet visar i övrigt. Sedan återstår bara hemresan, som inte bara behöver bli till något ”bara”.
 
Bästa hälsningar,
Röda Stens medlemsutskott genom Bosse Forsén, reseansvarig

Om du har frågor eller undringar om resan kan du höra av dig till medlemsutskott@rodastenkonsthall.se 

Konstnärsmiddag med Ollio och SCEB!

28 februari kl 18

För första gången kommer det vara två konstnärer på plats - Jonathan Josefsson (Ollio) och Camilla S Boström (SCEB). Båda har gamla band till Röda Sten Konsthall och såväl tillsammans och var för sig utforskat många olika genrer och tekniker. De är väl kända som graffitimålare men har arbetat med massor av olika uttryck och genrer. Förutom graffiti har Ollio bl.a. gjort tuftade mattor och SCEB är verksam som modeskapare och grafisk designer.
 
Som vanligt erbjuder Röda Sten Restaurang ett rabatterat pris (195 kr) för sin fina mezebuffé inklusive ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Program

kl 18: Evenemanget börjar och var och en kan betala sin middag i restaurangens kassa.
kl 18.30: Ollio och SCEB håller sitt samtal och berättar om sina pågående projekt. Camilla gör en jättelik offentlig gestaltning till Södersjukhuset i Stockholm och Jonathan fixar inför sin utställning på Göteborgs Konstförening. 
kl 19.15: Dags för middag!
kl 20.15 : Pedagog Björn Westerlund håller en visning av pågående utställningar.
kl  21: Kvällen avslutas.
 
Du är som vanligt välkommen att bjuda en konstintresserad kompis till dig på detta evenemang. Under kvällen kommer Medlemsutskottet att berätta mer om programmet för 2019 och du kan fråga oss om de olika aktiviteter och anmäla dig till de resor som är på gång.
 
Som medlem anmäler du dig direkt till info@rodastenkonsthall.se.
 
Inte medlem än? Gå med idag! Hur? Här kan du läsa allt om hur du blir det.

 Årsredovisningar

Årsredovisning 2017: Röda Sten Kulturförening - Årsredovisning 2017 (PDF)
Årsredovisning 2016: Röda Sten Kulturförening - Årsredovisning 2016 (PDF)

Medlemsutskottet

Medlemsutskottet arbetar med att planera och genomföra resor, workshops och andra aktiviteter för Röda Sten Kulturförenings medlemmar. Medlemsutskottet består idag av Monica Mazzitelli (samordnare), Anna Holgen, Bosse Forsén, Per Hållén och Petrina Nordin. Vill du vara med? Kontakta Björn Westerlund på bw@rodastenkonsthall.se för mer information.
 
 


Tidigare resor och aktiviteter

November

Konstmiddag med Annika von Hausswolff samt avslutande visning
Torsdag den 15 november, kl 18:00-21:00
Plats: Restaurangen

Oktober

Medlemsresa: Fem dagar med modern arkitektur i Rom
11-16 oktober

September

Informations- och volontärkväll inkl visning av utställningen
Torsdag den 27 september, kl 18:00
Plats: Annexet

 

Medlemsresa till Pilane 11 augusti

Lördag den 11 augusti besöker vi världsberömda Pilane skulpturpark och Akvarellmuseet i Skärhamn. Bussen lämnar Göteborg kl 09:00 den 11 augusti och vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 17:30. Med på resan är medlemsutskottets samordnare, Monica Mazzitelli, som kommer hålla i rodret. Resan kostar 450 kr per person och inkluderar resa, entré- och guidningsavgifter.

Program
10:00 Ankomst till Pilane. Introduktion av skulpturparkens kurator Peter Lennby
11:30 Avfärd från Pilane
12:30 Ankomst Akvarellmuseet. Fritt fram för lunch fram till klockan 14:00
14:00 Guidad visning av den aktuella utställningen Fusion
16:00 Avfärd mot Göteborg
17:30 Ankomst Göteborg

Konstmiddag med Julia Peirone

8 mars kl 18:00 Restaurang Röda Sten 

Vi är mycket stolta och glada att berätta för er att vi kommer att ha en otroligt spännande middag och presentation med fotografen Julia Peirone den 8:e mars!
Vi tycker att det blir ett perfekt sätt att fira den internationella kvinnodagen, då Peirone i sitt konstnärsskap ofta behandlar kvinnliga stereotyper. Vi tror och hoppas att ni har sett hennes pågående utställning på Konstmuseet och är lika nyfikna som vi är!
 
Än en gång har vi avtalat ett mycket bra pris (195 kr) för Röda Sten Restaurangs fina mezebuffé! Då ingår också ett glas vin eller motsvarande till maten. 
 

GIBCA: Busstur med visning 11 november kl 12:00

Välkommen på en gratis rundtur med visning av Göteborgs Internationella Konstbiennal!
 
Turen tar oss från Göteborgs Konsthall till Konungariket Elgaland-Vargaland på Stadsmuseet och sedan via Shilpa Guptas verk i Gamlestaden-Hjällbo till Alexander Tovborgs monumentala målningar i Masthuggskyrkan. Resan avslutas vid Röda Sten Konsthall. Medlemsutskottets representant Petrina Vasileou berättar om väl valda verk. Du får gärna ta med en vän i mån av plats – ange detta i ditt mail!
 
OBS: Visningen är på engelska. 
 
12:00             Turen startar på Göteborgs Konsthall
12:45             Avresa Götaplatsen
13:00             Ankomst Göteborgs Stadsmuseum, Konungarikena Elgaland-Vargaland
13:30             Avresa Göteborgs Stadsmuseum, Konungarikena Elgaland-Vargaland
13:45             Ankomst Gamlestaden-Hjällbo, WheredoIendandyoubegin
14:25             Ankomst Masthuggskyrkan, The Rape of Europa och MAMMON
15:00             Avstigning Stigbergstorget eller Röda Sten Konsthall
 

Konstmiddag med Maddie Leach

15 november kl 18:00 Restaurang Röda Sten 
Endast för medlemmar i Röda Sten Kulturförening
 
Välkommen på konstmiddag! Till höstens middag har vi bjudit in Maddie Leach som är aktuell med verket The Grief Prophesy på Göteborgs Internationella Konstbiennal. Verket handlar om mordet i Keillers Park 1997 och dess kopplingar till den extrema kulturen kring musikstilen black metal i allmänhet och bandet Dissection i synnerhet. Konstverket är mångfacetterat och inbegriper bl.a. musik, målningar och förslag till monument. Under samtalet berättar Maddie om arbetet med konstverket. 
 
Röda Sten Kulturförening bjuder in sina medlemmar till två konstmiddagar under 2017. Med en matbit och ett glas med något gott i får vi tillfälle att lyssna på en konstnär vi tycker är lite extra intressant. Mysiga Restaurang Röda Sten har en liten, ombonad scen där konstnären får prata om det som ligger hen varmt om hjärtat. Vi håller också extraöppet i våra utställningar och en av våra pedagoger presenterar utställningen för den som är hågad. 
 
OBS: Föreläsningen med Maddie Leach är på engelska. Visningen av utställningen efteråt är på svenska. 
 
Kostnad: 199 kronor
Buffé samt ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ
Presentation och samtal med Maddie Leach
Visning av pågående utställning GIBCA - WheredoIendandyoubegin
 

Medlemsresa till Venedigbiennalen

5-9 oktober
En resa till Venedig endast för medlemmar i Röda  Sten Kulturförening. Välkommen att följa med på en fantastisk resa till den 57:e Venedigbiennalen! Monica från medlemsutskottet har satt ihop ett otroligt paket med resa, boende, guidad tur av biennalen och mer. Turen kommer att ta oss genom både Giardini della Biennale och Arsenales utställningsområden och vi kommer också att ha möjlighet att göra ett exklusivt besök i biennalpalatset (Ca’ Giustinian). Det arrangeras även en samtida musikfestival i samband med biennalen och de som vill kan besöka en av konserterna till ett rabatterat pris. 
 
Pris
Priset vi kan erbjuda är 8240 SEK, baserat på minst 20 deltagare. Vid mindre antal kan det tillkomma en prisökning. I priset ingår:
  • Flygresa tur och retur Göteborg-Venedig
  • Privat taxibåtstransfer till och från Venedig flygplats
  • Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell i centralt läge eller nära biennalen inklusive en lätt frukost, i dubbelrum
  • 48-timmars inträde till hela Biennalen med guidade visningar
  • Guidad visning av Ca’Giustinian-palatset 
  • En reseledare från konsthallen eller medlemsutskottet som är tillgänglig under det beskrivna rese- och visningsprogrammet (men inte under övriga fria tider)