roda-sten-konsthall-huset

LEDIGA TJÄNSTER

Konsthallsvärd

Röda Sten Konsthall söker en receptionsvärd med konstpedagogisk inriktning för arbete med värdskap, informationsspridning och administration.
 
Den primära arbetsuppgiften består i att möta besökare och gäster till Röda Sten Konsthall, såväl i receptionen som i andra aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår visningar och ett aktivt kontaktskapande arbetssätt.  Receptionsvärden är ofta den första personen besökare möter på Röda Sten Konsthall och således en mycket betydelsefull representant för hela verksamheten. 
 
Ett tillgängligt och välkomnande och samtidigt kunnigt och professionellt bemötande är avgörande. I tjänsten ingår även att sprida information om verksamheten, kassahantering samt administrativa uppgifter.
 

Din profil 

Tjänsten förutsätter att du har god kännedom om samtidskonst och att du har en adekvat utbildning, gärna en kombination av konst/kultur och kommunikation. Då receptionsvärden kommer vara drivande i utvecklingen av det förmedlande receptionsarbetet så krävs erfarenhet av självständig planering och genomförande av förmedlande aktiviteter. Att du har vana av att visa utställningar och att tala inför olika grupper av besökare är avgörande. Du är entusiasmerande och möter alla besökare i en öppen dialog och med en trevlig och genuin attityd. Du är samtidigt serviceinriktad, ordningsam och strukturerad. Erfarenhet av att arbeta med Officepaketet och andra digitala verktyg är en förutsättning för att utföra arbetet. Meriterande är om du har erfarenhet av informationsarbete (digitalt och pappersbaserat) samt kassavana. 
 

Arbetssätt

Receptionsvärden är en självklar del i det pedagogiska teamet på Röda Sten Konsthall. Tillsammans med konstpedagoger och timanställda receptionsvärdar utvecklas metoder och bemötande, din förmåga att vara drivande och delaktig i metodutvecklingen kommer att vara avgörande. Genom att du är del i det pedagogiska arbetslaget får du del av inläsningsmaterial, konstnärs- och curatorsvisningar och metodstöd genom kollegor och den pedagogiska samordnaren på Röda Sten Konsthall.
 
Receptionsvärden arbetar även med planering och utförande av informationsspridning tätt tillsammans med Röda Sten Konsthalls kommunikatör. I arbetet ingår också att skapa rutiner för arkivering och ordning i receptionen. Beställningar och inköp av kontorsmaterial ingår. 
 
Arbetet förutsätter en kombination av noggrannhet och social förmåga. 
Då arbetsspråket på Röda Sten Konsthall ofta är engelska krävs att du både talar och skriver på engelska.
 

Arbetstid

Arbetstiderna är förlagda till onsdag - fredag samt varannan helg och utgår från konsthallens öppettider. I tjänsten ingår ibland att arbeta under evenemang och program. Kvällsarbete är förekommande.
Tjänstens omfattning är 80%. Tillträde enligt överenskommelse.
 

Ansökan

Sista ansökningsdag 19/3 kl. 9.00. 
 
Ansökan består av introduktionsbrev (max 1 A4), cv och referenser
Skicka ansökan till rekrytering@rodastenkonsthall.se
Märk den med: receptionsvärd 
 
Undrar du något om tjänsten så kontakta Emelie Storm, samordnare för det pedagogiska arbetslaget, 031–120846 eller Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef, 031–120883
 
Röda Sten Konsthall arbetar aktivt för att arbetslaget ska bestå av personer med olika bakgrund, kön och ålder och tar detta i beaktande i rekryteringsprocessen. 

Foto: Hendrik Zeitler