2018.09.01 - 2018.11.18

INGEN RÖK UTAN ELD. SHOUT FIRE!

Inför stundande valtider blir Röda Sten Konsthall en plattform där både konstnärer och besökare kan göra sina röster hörda.

Med både nyproducerade och befintliga verk aktualiserar utställningen frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Konstverk som på olika vis åkallar ordets och språkets makt, som uppmuntrar till dialog och som engagerar såväl kroppen som rösten.
 
I utställningen presenteras platsspecifika installationer och performanceverk av konstnärerna Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango och Carla Zaccagnini. Till detta läggs framträdanden av Erdem Gündüz och Tanya Mars (i samarbete med Live Action) och Oskar Bråne. Utställningen kommer att bjuda på ett ovanligt digert program med föreläsningar och workshops, och därtill även ett programsamarbete med Nätverkstan och Skogen.
 
När: 1 september-18 november
Curator: Mariangela Méndez Prencke
 

vernissageprogram 1 september

Hjärtlig välkommen till vernissagen av höstutställningen Ingen rök utan eld. Shout Fire! Konsthallen är öppen mellan 12-18.
 
kl 13.00 INVIGNING
Verksamhetschef Mia Christerdotter Norman hälsar välkommen. Intendent Mariangela Méndez Prencke introducerar utställningen.
 
kl 14.30 ENADE VI STÅ
Performance av Annika Lundgren.
 
kl 15.30  KONSTNÄRSSAMTAL
Med deltagande av alla konstnärer i utställningen.