2017.06.10 - 2017.08.19

WE ARE THE REMIX

Internationell film- och videoutställning som utforskar förhållandet mellan rörlig bild, musik och dess inflytande på identitet runt om i världen.


WE ARE THE REMIX visar åtta audiovisuella verk som skapats av några av de mest framstående internationella konstnärerna och filmskaparna i dag. Verken representerar genrer så som musikvideo, dokumentärfilm, performance och animation – allt med musiken och berättelsen i fokus. Som publik får du ta del av en resa genom olika kulturer, traditioner, drömvärldar och framtidsscenarion från runt om i världen.

WE ARE THE REMIX fyller utställningsrummet Katedralen från golv till tak med en omfattande arkitektonisk installation med olika nivåer och våningsplan. En fängslande upplevelse av färg och musik. På en stor videoskärm projiceras ett urval av verken i en loop, medan andra visas i separata paviljonger. Som besökare bjuds du att hitta din plats i den inbjudande miljön, luta dig tillbaka och ta del av videoverken. Följ till exempel en grupp rappande och jeansklädda ungdomar på Bangkoks gator, sveps med i en improviserad danstävling på Jamaica och hypnotiseras av en electrofestivals spektakulära ljusshow. 

Installationen som fyller Katedralen är skapad av MUSEEA som består av Sofia Hedman och Serge Martynov. Utställningen visar videoverk av Halil Altindere (TR), Korakrit Arunanondchai (TL), Anne de Vries (NL), Jeremy Deller & Cecilia Bengolea (UK/AR), Carsten Höller & Måns Månsson (DE/SE), Nastivicious (ANG/ES), Rachel Maclean (UK) och Vincent Moon & Priscilla Telmon (FR). 

 

Vernissage!

Lördag 10 juni kl 15-21

15.00  Utställningen öppnar
16.00  Invigningstal av verksamhetschef Mia Christersdotter Norman och curator Aukje Lepoutre Ravn
17.00  Konstnärssamtal med Vincent Moon och Priscilla Telmon
19.30  Híbridos. The Spirits of Brazil - live cinema perdormance med Vincent Moon och Priscilla Telmon. 

 

ÖPPETTIDER 

Uställningen pågår 10 juni - 20 augusti 2017
Vernissage 10 juni kl 15-21