700x500-utstaellning.jpg

2018.11.17 - 2018.11.17

FINISSAGE: Ingen rök utan eld. Shout Fire!

Vi välkomnar dig för en sista helg med verkstäder, visningar och mer!

Under tio veckor har tankar, idéer, slagord och funderingar samlats in från utställningens besökare och medskapare. Budskap har formulerats i morsekodade meddelanden, genom kollektivt broderi och korsstygn, som demonstrationsskyltar i workshops. Med alla dessa röster har utställningen vuxit och 2018 års politiska höst har lämnat sina avtryck på Röda Sten Konsthall. Nu kan du slutligen se utställningen i sin helhet.

Välkommen!

OM UTSTÄLLNINGEN
Ingen rök utan eld. Shout Fire! är en utställning vars konstverk, program, aktiviteter och performance byggt på medskapande. Med både nyproducerade och befintliga konstverk har utställningen aktualiserat frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Konstverk som på olika vis åkallar ordets och språkets makt, som uppmuntrar till dialog och som engagerar våra sinnen.
 
De medverkande konstnärerna är Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango och Carla Zaccagnini. Ingen rök utan eld. Shout Fire! är både en utställning och en scen/plattform för deltagande från publiken. Utställningen har växt och förändras under hela tiden. Även det stora pedagogiska programmet, med hundratals barn och unga, har också bidragit till innehållet.
 
Hösten har bjudit på spännande samarbeten med bland andra Live Action som presenterar performance av Erdem Gündüz och Tanya Mars, Oskar Bråne & Karl Berg och med andra bidrag från Nätverkstan, Folkuniversitet, Nordiska Folkhögskolan och den konstnärsdrivna scenen Skogen.