700x500-utstaellning.jpg

2018.11.14 - 2018.11.14

Textuppläsning: Nordiska Folkhögskolan

Kom och ta del av unga röster och blivande textförfattare!

Deltagare på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv har under hösten tittat på, samtalat om och låtit sig inspireras av utställningen. Utifrån detta har de skrivit texter inom ramen för sin utbildning som de läser upp på scen inför publik denna kväll.

OM UTSTÄLLNINGEN
Ingen rök utan eld. Shout Fire! presenterar konstverk, program, aktiviteter och performance som bygger på medskapande. Med både nyproducerade och befintliga konstverk aktualiserar utställningen frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Konstverk som på olika vis åkallar ordets och språkets makt, som uppmuntrar till dialog och som engagerar våra sinnen.
 
De medverkande konstnärerna är Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango och Carla Zaccagnini. Ingen rök utan eld. Shout Fire! är både en utställning och en scen/plattform för deltagande från publiken. Tanken är att utställningen kommer att växa och förändras under tiden. Även det stora pedagogiska programmet, med hundratals barn och unga, kommer att bidra till innehållet.
 
Hösten kommer också att bjuda på spännande samarbeten med bland andra Live Action som presenterar performance av Erdem Gündüz och Tanya Mars, Oskar Bråne & Karl Berg och med andra bidrag från Nätverkstan, Folkuniversitet, Nordiska Folkhögskolan och den konstnärsdrivna scenen Skogen.
 
Utställningen pågår 1 september-18 november.