Sommarverkstan

2021.08.12 - 2021.08.12

Stenskatten – Vad bor i din täljsten?

Välkommen till skapande verksamhet för alla barn och unga. Nu börjar sommaren på Röda Sten!

Varje vecka bjuder vi in till skapande aktiviteter och fantastiska möjligheter att tillsammans med våra konstpedagoger experimentera och utforska olika uttryck och material.  

I år hämtar vi inspiration från Göteborgs 400-åriga historia och med fantasins hjälp reser vi både framåt och bakåt i tiden. 

Vi håller till på utsidan av Röda Sten Konsthall, vid graffitiväggen Draken. Vi har öppet onsdag, torsdag, lördag och söndag hela sommarlovet mellan kl 13 och 16.  

Vi har drop in men begränsat antal platser. Det är alltid gratis för barn och unga, inga förkunskaper krävs. Vi anpassar vår verksamhet utifrån gällande råd kring Covid-19 och gör vad vi kan för att minska smittspridningen. 

Vi är utomhus med tak över huvudet men vid alltför dåligt väder kan vi behöva ställa in eller gå in i vår inomhusverkstad.  
 
Varmt välkommen till oss i sommar! 

Ålder: för dig mellan 12 och 19 år   
Datum: torsdagar 9 juni–12 augusti.
Tid:kl 13.00–16.00    
Plats:utomhus, vid Röda Sten Konsthall
 

VECKANS TEMA

Stenskatten – Vad bor i din täljsten?
Vi skapar med inspiration från utställningens tema om dolda glömda föremål från havets botten och letar idéer från såväl historia som nutid. Vi arbetar i täljsten, en ovanligt mjuk och formbar sten som kan bli till vad som helst i våra händer. Vad eller vem träder fram ur din sten?  


 

KONTAKT

Marie Bergdahl   
Samordnare för konstpedagogik och program 
mb@rodastenkonsthall.se
031-12 08 46

   

Foto: EllikaHenrikson